2 שיטות ניהול, 8 הבדלים מהותיים – מה ההבדל בין להיות מנהיג לבוס?
כשמנהלים עסק במיוחד בתחום המזון והמשקאות, עסק שמספק שירות כמו מסעדה או בית מלון, ניהול הצוות וההנעה שלו הופכים להיות אחד האתגרים המרכזיים של המנהלים. ישנן שתי גישות ניהול עיקריות כאשר אחת מהן יכולה להתאים יותר לתחום.
עבודת הצוות תלויה באופי של המנהל ובצורת הניהול. בגלל האופי של תחום עסקי המזון והמשקאות, חשוב שהעבודה תתבצע מתוך תחושה של שותפות ואמונה במטרה, מתוך רצון לתת חוויה מלאה לאורחים וללקוחות.
כמו כן, עסקי המזון ידועים בתור מאתגרים מאוד בעיקר לצוותי התפעול. הם נדרשים לפעול תחת לחץ, ישירות אל מול הלקוח ולאורך שעות רבות. לכן, המנהל חייב לבוא ממקום שהוא מבין באמת את המשמעות של העבודה והעשייה השוטפת. למנהל מנהיג יש סיכוי גבוה יותר להצליח בתפקידו ובהנעת הצוות בצורה מיטבית לעומת מנהל בוס. ההבדלים נובעים מהגישה וההתנהלות של כל מנהל.
8 ההבדלים העיקריים בין גישות הניהול של מנהל בוס לעומת מנהל מנהיג:
מנהל בוס
- לוקח קרדיט על הצלחות.
- יודע איך העבודה צריכה להתבצע בכל תחום.
- פוקד על הצוות לבצע את העבודה.
- מעורר פחד אצל העובדים.
- משתמש בלשון יחיד ואומר אני.
- אומר לעובדים ללכת לבצע מטלות.
- מחפש אשמים בתקלות שירות מאשים את הצוות בחוסר שירותיות.
- מנצל את הצוות וסוחט את האנרגיה עד תום.
מנהל מנהיג
- נותן קרדיט לצוות על עבודה טובה.
- מראה לעובדים איך לבצע את העבודה.
- מבקש מהצוות לבצע את המטלות.
- סומך על הצוות, מנהל המשמרת, תומך ומסייע בעבודה ובעת קשיים.
- משתמש בלשון רבים ואומר אנחנו.
- אומר לעובדים בואו נבצע את העבודה.
- מתקן את התקלות ופותר את הבעיות.
- מעצים את הצוות ומנהלי הביניים ומשבח על עבודה טובה.
כדי שהצוות יירתם למשימה וייתן שירות נפלא לאורחים וללקוחות המנהל צריך להיות בעל מאפיינים של מנהיג. כמובן שהמנהל לא נולד בתור בוס או מנהיג, ולכן יש חשיבות להתרגל לעבוד בגישה של מנהיג. בין אם זה בשינוי שיטת עבודה קיימת ובין אם זה ללמוד איך ניהול בגישה נכונה יכול להיות הרבה יותר אפקטיבי.
לתכנים נוספים בנושא ניהול:
- ניהול מסעדה – 7 נקודות לניהול מסעדה בהצלחה
- הסוד של מנות הספיישל
- בחירת מיקום של מסעדה – 7 כללי הזהב שיעשו לכם סדר
- סטוריטלינג | איך לגרום ללקוחות להתחבר לקונספט של המסעדה?