מטרה:
מטרת הקורס היא להקנות כלים ומיומנויות מקצועיות לעוסקים באגף מזון ומשקאות בכלל ועוסקים בביקורת ובתפקידים תפעוליים בפרט. הסתכלות על האגף מבחינת העלויות, התייעלות, צמצום ומניעת פחת, והשמדות. נהלי עבודה תקינים ויצירת דו"חות שישמשו כלי עבודה למנהלי האגף.
:קהל היעד
– עובדי ביקורת בבתי מלון, מנה"ח, מבקר פנים, מבקר מו"מ, מנהל מו"מ.
– קניינים, רסיברים, מחסנאים
-בעלי מסעדות ועסקי מזון, מנהלי מסעדות, חדרי אוכל ומטבחים.
– מועמדים לעבודה בתחום הביקורת.
– יזמים בתחום המסעדות, בתי הקפה, והמזון המהיר.
בין נושאי הלימוד:
מחסן מזון – שיטות עבודה, כללים, תחלופות מלאי, רמות מלאי PAR STOCK , מלאי מת, ספירות מלאי
קבלת סחורה – שיטות עבודה, הנפקה לתחנות
קניינות – כללים, הסכמים מסחריים, סקר מחירים
תימחור- מזנונים, תפריטים, מנות, אירועים, פקטור תבלינים.
הנדסת תפריט
דו"חות: מזון ומשקאות, רווח והפסד אירועים, בע"ד- הפקה, עיבוד, ניתוח והסקת מסקנות.
בטיחות מזון, אבטחת איכותHCCP ,
butcher test, yiled test
קביעת מחירי מכירה,פסיכולוגיה של מחיר.
ביקורת מנות אקראית, אורך חיי תפריט/מוצר
משקאות חריפים – שיטות פיקוח, מכירה פוטנציאלית, דיספנס בר.
תיגבור במתמטיקה, הצגת נתונים וניתוחם.
תרגול בניתוח ועריכת דו"חות.
תרגול בתימחור
היקף הקורס:
14 מפגשים שבועיים לאורך 4 חודשים.