fbpx

האם ואיך מסעדה יכולה להרוויח?

איך מנהלים מסעדה על מנת להרוויח

האם מסעדה יכולה להרוויח? ואיך מנהלים מסעדה נכון על מנת להרוויח?

אחת מהשאלות הכי כבדות משקל שיוצא לנו להיתקל בהן עם יזמים מתחילים שרוצים לפתוח מסעדה היא האם מסעדה יכולה להרוויח?

השאלה הזאת גם במקרה עלתה באחת מההרצאות שרונן לוי העביר למנהלים בתחום. התשובה לשאלה היא אחידה ומתייחסת לכל מסעדה בכל מקום. אם זה במרכז עיר, בבית מלון, בקניון או במרכז עירוני.

אז בלי יותר מדי "חפירות", קודם כל התשובה היא כן. חד משמעית. מסעדה יכולה להרוויח. אבל, השאלה הבאה שלכם (והחשובה יותר) צריכה להיות – איך מנהלים מסעדה נכון על מנת להרוויח?

ישנם מספר דברים שקריטיים בשביל לייצר רווחיות במסעדה:

הדבר הראשון: ניהול תזרים מזומנים. אם ניהול התזרים לקוי או לא קיים, אין תמונה ברורה של המצב בעסק; ובלי לדעת מה מצב המזומנים בעסק מבחינת הכנסות ותשלומים עתידיים לספקים, קשה עד בלתי אפשרי להרוויח כסף.

הדבר השני: אשראי. האשראי נגזר מתזרים המזומנים ומבטא את העבודה של העסק מול הבנקים. כאשר האשראי לא מנוהל בצורה תקינה, הבנק יכול להחליט "לסגור את הברז". אז, המסעדה עלולה להגיע למצב של חובות לספקים, בעיות עם תשלום משכורות ולבסוף חדלות פירעון.

הדבר השלישי: שיווק ולקוחות. ניהול השיווק קריטי לטובת משיכת לקוחות למסעדה, שגם משאירים בסוף יותר כסף בסיום הארוחה. המרכיב השיווקי קריטי מכיוון שבסופו של דבר אנחנו צריכים לקוחות למכור להם. בנוסף, בתור בעלי עסק בתחום המזון אנחנו חייבים לדעת לאילו מהמנות שאנחנו מגישים יש את תרומת הרווח הגדולה ביותר – ולהתמקד במכירת אותן מנות ללקוחות.

מוזמנים לצפות בסרטון המיוחד שהכנו השבוע, שמסביר את כל הנקודות האלה ועונה על השאלות האם מסעדה יכולה להרוויח ואיך מנהלים מסעדה על מנת להרוויח.

 

 

 

למאמרים נוספים בנושא ייעוץ עסקי למסעדות:

 

תפרגנו לנו במינוי לערוץ היוטיוב שלנו בלחיצה מכאן >>

עשו לנו לייק בדף הפייסבוק מכאן >>

הצטרפו למאות מסעדנים, מלונאים, שפים, בשלנים ביתיים ועוסקים בתחום המזון בקהילה מצויינות בעסקי המזון >>

להצטרפות לניוזלטר וקבלת הדרכות ומאמרים ישר למייל לחצו כאן >>

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

הצטרפו אלינו לרשתות החברתיות

אור לוי

אור לוי

בוגר בהצטיינות תואר ראשון B.Sc בניהול תיירות ומלונאות ותואר שני M.B.A בהתמחות באסטרטגיה ומימון באוניברסיטה העברית בירושלים. אור בעל ותק וניסיון של שנים בתחום המלונאות וההסעדה ובמסגרת תפקידיו התמחה במלון Venetian בלאס וגאס - מלון המונה 7500 סוויטות וכ-50 מסעדות, בתי קפה וברים.

אהבת את הכתבה? זה הזמן לשתף אותה..

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

קצת על MCC

Mcc outsourcing פעילה משנת 1989 בתחום הביקורת, ייעוץ לבתי מלון, ייעוץ למסעדות וניהול עסקי.
עם השנים צברה החברה ידע וניסיון רב, אותו היא רותמת לעזרת לקוחותיה.

כתבות נוספות שיעניינו אותך

הצטרפו אלינו לפייסבוק

בואו נשמור על קשר

אנחנו כאן כדי לעזור לעסק שלך

אל תהססו לפנות אלינו ואנו נשמח לענות על כל השאלות שלך.