fbpx

מתכון סטנדרטי ודילמת המלצר- למה צריך את זה? ואיך זה קשור לבקבוק קולה?

מה זה מתכון סטנדרטי? למה צריך מתכון סטנדרטי? מה היתרונות שלו ואיך הוא יגרום לשביעות רצון בקרב הלקוחות?

מתכון סטנדרטי ודילמת המלצר- למה צריך את זה? ואיך זה קשור לבקבוק קולה?

מה זה מתכון סטנדרטי? למה צריך מתכון סטנדרטי? מה היתרונות שלו ואיך הוא יגרום לשביעות רצון בקרב הלקוחות?

מכירים את הסיטואציה שאתם יושבים באיזה מקום עם בן או בת הזוג או סתם עם חברים. ויצא מצב ששניכם הזמנתם את אותה המנה?

סיטואציה מוכרת, יכול להיות ששני אנשים יתחברו ספציפית למנה מסויימת. אבל מה קורה ברגע ששתי המנות שמגיעות לשולחן, לא זהות בדיוק?

מנה אחת נראית שונה מהשנייה. אחת גדולה ואחת קטנה, אחת יפה ומצולחתת היטב והשנייה קצת פחות. באחת יש הרבה רוטב ובשנייה חסר.
למצב הזה יש פתרון והוא נקרא מתכון סטנדרטי. המטרה של המתכון היא להגדיר איך בדיוק כל מנה צריכה לצאת, בלי ללכת ימינה, שמאלה או מסביב.

כאשר אנחנו מגדירים איך מנה צריכה להיות מבחינת כמויות, נראות, צילחות והגשה. אנחנו פותרים את הצוות שלנו ממצב שיכול לגרום לבלבול ופגיעה בשירות.
הרי לקוח שאכל פעם מנה מסויימת ואהב אותה מאוד, כנראה יחזור לאכול אותה אצלכם שוב בעתיד. אותו לקוח מצפה שהמנה שהוא כל כך אהב, תיהיה בדיוק אותו דבר גם בפעם הבאה ובפעם שאחריה.

בסרטון הזה רונן לוי משתף בסיפור אישי מפתיע במיוחד שקרה לו באיסטנבול, ומדגים איך מתכון סטנדרטי היה יכול להציל את המצב. וגם, מסביר מה הקשר בין מתכון סטנדרטי לבקבוק קולה ואיך זה פותר את דילמת המלצר.

 

 

מאמרים נוספים בנושא ייעוץ עסקי למסעדות:

 

תפרגנו במינוי לערוץ היוטיוב (זה בחינם לגמרי ויש לנו שם אחלה תוכן) >>

לקהילת מצויינות בעסקי המזון לחצו פה >>

לדף שלנו בפייסבוק לחצו כאן >>

להרשמה לניוזלטר שלנו לחצו פה >>

לפניות, שאלות ויצירת קשר אפשר להשאיר פרטים כאן ונדאג לחזור אליך בהקדם >> 

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

הצטרפו אלינו לרשתות החברתיות

אור לוי

אור לוי

בוגר בהצטיינות תואר ראשון B.Sc בניהול תיירות ומלונאות ותואר שני M.B.A בהתמחות באסטרטגיה ומימון באוניברסיטה העברית בירושלים. אור בעל ותק וניסיון של שנים בתחום המלונאות וההסעדה ובמסגרת תפקידיו התמחה במלון Venetian בלאס וגאס - מלון המונה 7500 סוויטות וכ-50 מסעדות, בתי קפה וברים.

אהבת את הכתבה? זה הזמן לשתף אותה..

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

קצת על MCC

Mcc outsourcing פעילה משנת 1989 בתחום הביקורת, ייעוץ לבתי מלון, ייעוץ למסעדות וניהול עסקי.
עם השנים צברה החברה ידע וניסיון רב, אותו היא רותמת לעזרת לקוחותיה.

כתבות נוספות שיעניינו אותך

הצטרפו אלינו לפייסבוק

בואו נשמור על קשר

אנחנו כאן כדי לעזור לעסק שלך

אל תהססו לפנות אלינו ואנו נשמח לענות על כל השאלות שלך.