מתכון סטנדרטי ודילמת המלצר- למה צריך את זה? ואיך זה קשור לבקבוק קולה?
מה זה מתכון סטנדרטי? למה צריך מתכון סטנדרטי? מה היתרונות שלו ואיך הוא יגרום לשביעות רצון בקרב הלקוחות?
מכירים את הסיטואציה שאתם יושבים באיזה מקום עם בן או בת הזוג או סתם עם חברים. ויצא מצב ששניכם הזמנתם את אותה המנה?
סיטואציה מוכרת, יכול להיות ששני אנשים יתחברו ספציפית למנה מסויימת. אבל מה קורה ברגע ששתי המנות שמגיעות לשולחן, לא זהות בדיוק?
מנה אחת נראית שונה מהשנייה. אחת גדולה ואחת קטנה, אחת יפה ומצולחתת היטב והשנייה קצת פחות. באחת יש הרבה רוטב ובשנייה חסר.
למצב הזה יש פתרון והוא נקרא מתכון סטנדרטי. המטרה של המתכון היא להגדיר איך בדיוק כל מנה צריכה לצאת, בלי ללכת ימינה, שמאלה או מסביב.
כאשר אנחנו מגדירים איך מנה צריכה להיות מבחינת כמויות, נראות, צילחות והגשה. אנחנו פותרים את הצוות שלנו ממצב שיכול לגרום לבלבול ופגיעה בשירות.
הרי לקוח שאכל פעם מנה מסויימת ואהב אותה מאוד, כנראה יחזור לאכול אותה אצלכם שוב בעתיד. אותו לקוח מצפה שהמנה שהוא כל כך אהב, תיהיה בדיוק אותו דבר גם בפעם הבאה ובפעם שאחריה.
בסרטון הזה רונן לוי משתף בסיפור אישי מפתיע במיוחד שקרה לו באיסטנבול, ומדגים איך מתכון סטנדרטי היה יכול להציל את המצב. וגם, מסביר מה הקשר בין מתכון סטנדרטי לבקבוק קולה ואיך זה פותר את דילמת המלצר.
מאמרים נוספים בנושא ייעוץ עסקי למסעדות:
- ניהול מסעדה
- אסטרטגיית תמחור תפריט
- דרישות הסף בגיוס כוח אדם למסעדה
- איך מסעדה יכולה להרוויח?
- איך לבחור מקום למסעדה? 7 כללי זהב לבחירת מיקום לעסק