ניהול אגף מזון ומשקאות

ניהול אגף מזון ומשקאות יכול להיות רווחי

ניהול אגף מזון ומשקאות, האם יש סיכוי לרווחיות? כיצד?

כיום המצב בשוק המלונאי הוא שברוב בתי המלון אגף מזון ומשקאות כמעט ואינו רווחי, אם בכלל, ונתמך מהכנסות אגף חדרים. איך ניהול אגף מזון ומשקאות בצורה טובה, יכול לייצר רווחיות והצלחה למלון.

התפיסה כיום גורסת כי ארוחות ההסדר אינן מקור רווח ישיר למלון, אלא מסייעות במיצוב המלון ועל ידי כך במכירת חדרים.

מקורות הרווח של האגף מגיעים בייחוד מהאירועים ואחריהם משירות החדרים והבר. (ברוב המלונות, האחרונות אינן מצדיקות את קיומן אך הכרחיות להצבת המלון בסטנדרט מסוים).

על אף כי אגף זה אינו רווחי הוא מהווה חלק ניכר מהוצאות המלון:

עלות כ"א יקרה- שף וסגניו, מנהל מז"ומש, מנהלי משמרות, טבחים, מלצרים ועובדי כ"א.

מלאי- על המלון להחזיק מלאי ברמות משתנות בהתאם לתאריך תפוגתו, אופיו, תדירות השימוש בו ועוד.
במלונות רבים אין שליטה מלאה על כמויות ורמות המלאי. עניין זה פותח פתח לקלקולים, כמויות מלאי מיותרות במחסנים, כסף ששוכב על המדף, גנבות ועוד.

תקורות- חלקים ניכרים משטחי המלון מופנים לטובת אגף מזון ומשקאות ( מטבחים, מחסנים ועוד). שטחים אלו גוזלים חשמל, מים, גז.

יש לזכור כי על אף כל הנאמר לעיל מחלקה זו מהווה חלק עיקרי בתפיסת האיכות של המלון בעיניי הלקוח. עלינו לזכור כי התייר הישראלי (עיקר ההכנסה ברוב בתי המלון בארץ) שופט את איכותו וטיבו של המלון דרך אגף זה. איכות האוכל, טיבו, מגוונו ומקוריותו נמדדים על ידי האורח בכל ארוחה מחדש.

אז למה צריך ייעוץ לבתי מלון? ואיך אנחנו יכולים להרים לך את מחלקת מזומ"ש?

ניהול אגף מזון ומשקאות דורש מקצועיות, תשומת לב לפרטים קטנים.
אגף מזון וצשקאות במלון אינו שונה במהותו מעסקי המזון והמשקאות הנמצאים מחוץ למלון וריווחיים.
אין מן הנמנע כי אגף זה ירוויח.

חברת Mcc outsourcing מנהלת עבור המלון את מחלקת מזון ומשקאות במיקור חוץ.
אנו דואגים לניהול האגף באופן מקצועי. החל מכוח האדם (מנהל מזומ"ש, שף, טבחים, מלצרים, סטיוארטים) דרך קניות וקבלת הסחורה וכלה בעיבוד והגשת וכלה המזון לאורח.
אנו אחראיים לנהל את המטבח, חדר האוכל (ארוחות בהסדר ואורחי חוץ), מחלקת אירועים, בר, שירות החדרים, לאונץ' ועוד.

המחלקה מנוהלת כמקור רווח חיצוני למלון ומאפשרת להנהלת המלון להתרכז באגף חדרים ובמהותו של המלון.
Mcc outsourcing מסירה את הדאגה שבניהול אגף מזון ומשקאות על כל רבדיו. כל זאת תוך הקפדה על איכות המזון והשירות בכדי לספק ללקוח חוויה מהנה ובלתי נשכחת.

 

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך ביעוץ לבתי מלון:

 

עקבו אחרינו בפייסבוק

עשו מנוי לערוץ היוטיוב שלנו

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

הצטרפו אלינו לרשתות החברתיות

אור לוי

אור לוי

בוגר בהצטיינות תואר ראשון B.Sc בניהול תיירות ומלונאות ותואר שני M.B.A בהתמחות באסטרטגיה ומימון באוניברסיטה העברית בירושלים. אור בעל ותק וניסיון של שנים בתחום המלונאות וההסעדה ובמסגרת תפקידיו התמחה במלון Venetian בלאס וגאס - מלון המונה 7500 סוויטות וכ-50 מסעדות, בתי קפה וברים.

אהבת את הכתבה? זה הזמן לשתף אותה..

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

קצת על MCC

Mcc outsourcing פעילה משנת 1989 בתחום הביקורת, ייעוץ לבתי מלון, ייעוץ למסעדות וניהול עסקי.
עם השנים צברה החברה ידע וניסיון רב, אותו היא רותמת לעזרת לקוחותיה.

כתבות נוספות שיעניינו אותך

הצטרפו אלינו לפייסבוק

בואו נשמור על קשר

אנחנו כאן כדי לעזור לעסק שלך

אל תהססו לפנות אלינו ואנו נשמח לענות על כל השאלות שלך.