איך נשים הצליחו לצאת ממשבר הקורונה ולפרוח?
רבות נאמר שכל משבר הוא הזדמנות, וזה נכון כמובן, בתנאי שמסתכלים למשבר בעיניים ומחליטים לנצל אותו.
הנתונים העגומים של המובטלים ממשבר הקורונה, עגומים יותר עבור הנשים. ליתר דיוק, 70% מהעובדים שפוטרו או הוצאו לחל"ת בעקבות הסגר השני, הן נשים. כמו כן, יציאה ממשבר קורונה הוא אינו תהליך פשוט, ודורש התמדה, אומץ ומחוייבות.
יחד עם זאת, לראשונה משחר ההיסטוריה, שהכלכלה מושבתת ועובדים מקבלים דמי חל"ת לתקופה ארוכה. תקופה שתימשך למעלה משנה (כאמור, תשלום החל"ת הוא ממרץ 2020 ועד ליוני 2021).
דמי האבטלה מאפשרים מצד אחד עוגן כלכלי ומצד שני, נוצר זמן פנוי ועצירה מוחלטת של מרוץ העכברים שמאפיין רבים מאיתנו, שאינו מותיר זמן לחשיבה לעומק על הרצונות והחלומות שלנו ואלה לעיתים קרובות נקברות עמוק במגירה ומחכים למשיח או ליום כלשהו עתידי, שאף פעם לא מגיע, להגשים את החלומות הללו.
גם אם מחוסר ברירה, הצורך להגדיל את ההכנסה וגם אם מתוך הזמן שנוצר, מוצאות נשים רבות את עצמן טוות תכניות ומעיזות לפתח את כישוריהן וכשרונותיהן ולהוציא אותם אל הפועל.
החופש שקיבלו במתנה כפויה הופכת לחופש אישי שבדבקות בדרך ובאמונה עמוקה בה, גם יביאו לחופש כלכלי.
אז איך נשים הצליחו להפוך את הלימון ללימונדה?
בעוד נשים רבות היום עדיין מרוויחות פחות מגברים ומשכורתן נחשבת למשכורת שניה ומשלימה ותחום עיסוקן הינו תחום מסורתי שתואם שעות עבודה לתפקידן המסורתי בגידול הילדים ותחזוקת הבית. הרי שהישיבה הכפויה בבית מאפשרת גם המשך קיום התפקידים המסורתיים ולחסוך ייסורי מצפון. שמאפיינים נשים רבות וגם לפתח את העיסוק העצמאי. הרי גם כך, רבים עובדים ממילא מהבית בתקופה זו.
לכן, למרות שנשים הן הנפגעות העיקריות ממשבר הקורונה. הרי נוצרה ההכרה וההבנה בקרב רבות מהן שנוצר עבורן חלון הזדמנויות חד פעמי. בנוסף, הן אינן רוצות עוד להיות בסטטיסטיקה של המובטלות אלא במקום של שליטה בקריירה, בזמן ובכסף.
אני מאמינה שהשלכות משבר הקורונה בטווח הרחוק יביאו דווקא לצמצום הפערים המגדריים. הן במספר העצמאיות ובעלות העסקים והן בפערי השכר.
למאמרים נוספים בנושא של יציאה ממשבר: