כמה מרוויחה מסעדה? | יש דבר כזה 200% רווח אם קניתי בשקל ומכרתי ב-3?
נתקלנו לאורך השנים בהמון מצבים שבהם בעל מסעדה או יזם בתחום אומר "קניתי בשקל, מוכר ב-3, זה 200 אחוז רווח!". האם מסעדה באמת יכולה להרוויח 100%? מה המשמעות של זה? ואם לא, כמה באמת מרוויחה מסעדה?
כאשר אנחנו מסתכלים על תזרים מזומנים, יש שני דברים עיקריים – הכנסות והוצאות.
הכנסות מהוות את סך כל ההכנסות שלנו, וההוצאות מהוות את סך כל ההוצאות.
סך כל ההכנסות שלנו (אחרי מע"מ), מהוות את ה-100%. בשלב הזה אנחנו מתחילים להסתכל על ההוצאות. כל הוצאה מתחילה "לנגוס" לנו ב-100%. אם זה הוצאות על מזון ומשקאות, שכר עבודה, תקורה, שיווק ועוד. בסופו של דבר מה שנשאר לנו זה הרווח.
אז כמה באמת מרוויחה מסעדה אתם שואלים?
הרווח של מסעדה נע בין 8% ויכול להגיע אפילו ל-20% (משתנה בין מקום למקום ובין יעילות ניהולית ותפעולית). זאת אומרת שאם מכרנו מנת סטייק ב-100 ש"ח (אחרי שהורדנו מע"מ), ישאר למסעדן בין 8 ל-20 ש"ח (לפני מיסים).
מכאן, שאין כזה דבר 200% רווח וגם לא 100% רווח. בסרטון רונן לוי מסביר את הסוגיה ועונה על השאלה כמה מסעדה מרוויחה.
למאמרים נוספים בנושא ייעוץ עסקי למסעדות:
- מה זה מתכון סטנדרטי ואיך הוא עוזר לנו לחזק את שביעות רצון הלקוחות
- איך מנהלים מסעדה?
- אסטרטגיית תמחור תפריט – 4 טעויות שעסקים עושים
- דרישות הסף בגיוס כוח אדם למסעדה
- איך מסעדה יכולה להרוויח?