למה צריך ליווי שוטף למסעדה?
פתחתם מסעדה ולשמחתכם הכל עובד ואפילו טוב. הלקוחות זורמים… מנהל הבנק משבח אתכם… ולכם יש זמן לשתות כוס קפה עם חברים. נשמע מושלם עד עכשיו.
עכשיו נותר רק אתגר אחד קטן- לשמר את זה לאורך זמן! האם זה נשמע פשוט? ואולי לא?
ישנם אתגרים רבים בתפעול השוטף של המסעדה. לעיתים קשה להבחין בבעיות תוך כדי העבודה השוטפת. לכן כדאי להיעזר בסיוע חיצוני, שיאפשר לנו להתפנות לתפעול העסק.
במאמר זה נדון ביתרונות של ליווי שוטף למסעדה, ואיך יעוץ למסעדות בא לידי ביטוי.
אז מתי צריך ליווי שוטף למסעדה?
דווקא בשלב בו המסעדה נמצאת בעלייה, מומלץ לקחת יועץ מוסמך שידאג להאיר את הפינות החשוכות אשר נשכחות מכורח המציאות וחוסר הזמן ביומיום.
פעמים רבות עקב חוסר זמן וכוחו של ההרגל אנו לא שמים לב להרבה מאוד דברים. לדוגמא:
מה עושים הספקים שלנו (הרי אנו עובדים איתם כל כך הרבה זמן אין להם אינטרס לכרות את הענף שהם יושבים עליו…).
אנו שוכחים לבדוק את עלויות המוצרים. לכן לא יודעים כי על אף שאנו משלמים את אותו המחיר בדיוק בעבור הבשר.
בפועל רמות הפחת שלו עלו ואיתם גם המחיר.
בנוסף, לא תמיד נבדוק אילו מנות הם הנמכרות ביותר.
ולפעמים יקרו מצבים שבהם נשכח לעשות ביקורת למלצרים והטבחים.
המנהלים נשאבים בקלות לשגרה, ומפספסים נקודות קריטיות במהלך העבודה השוטפת. נקודות שיכולות לשפר את הרווחיות של המסעדה לעיתים בצורה קריטית.
אז מה היתרונות ביעוץ למסעדות?
יועץ מקצועי למסעדות המגיע למספר שעות בחודש וזמין להתייעצות כל הזמן, עשוי לחסוך הרבה כסף, זמן וכאב ראש.
במרבית המקרים היועץ יוכל להבחין בדברים שהעובדים הוותיקים ביותר והבעלים מפספסים. ולמעשה היועץ יכול לסייע ואף להביא את העסק לרווחיות גדולה יותר.
כך המקום יוכל לשמור על אותה הרמה ומנהל הבנק ימשיך להיות מרוצה גם בשנים הבאות.
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך ביעוץ למסעדות:
- 5 דברים שחשוב לדעת בהקמת מסעדה
- ביקורת מלאי וקניות
- יציאה ממשבר במסעדה
- תמחור מנות ותפריטים ייעוץ עסקי למסעדה
לתכנים נוספים חינם: